czwartek, 17 listopada 2016

Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja

Pin It

Zapraszam na fotorelację z Finału konkursu BlogerChef Warsaw Fusion Gastro Show, których byłam finalistką. Finał odbył się w trakcie ostatniego dnia Międzynarodowych Targów Warszaw Gastro Show w Nadarzynie.





Finał konkursu BlogerChef 2016
29 października w Nadarzynie na terenie Park Warsaw Expo odbył się finał konkursu BlogerChef Warsaw Fusion Gastro Show. Miałam przyjemność być jedną z 9 finalistów. Tematem przewodnim finału była kuchnia fusion.
Finał konkursu odbył się dzięki głównemu sponsorowi i współorganizatorowi targom Ptak Warsaw Expo oraz sponsorom Inydkpolowi i firmie Octim. Podczas gotowania korzystaliśmy również z produktów House of Asia, Jan Niezbędny i Ogródek Dziadunia.





Po losowaniu stanowisk i godzin gotowania (gotowaliśmy w trzech turach) była chwila, żeby przejść się po targach lub pooglądać pokazy kulinarnych gwiazd. 
Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym.
Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój kulinarny pamiętnik, Moje bistro, Dzieci jedzą, Po prostu pycha, Big fat daddy i Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
W jury zasiedli Joseph Seeletso, Wiesław Bober, Grzegorz Ostrowski, Jolanta Caputa i Andrzej Polisiakiewicz.
Na podium się nie znalazłam, ale bardzo fajnie spędziłam ten dzień w gronie zaprzyjaźnionych i nowo poznanych blogerów kulinanrych. Było mnóstwo śmiechu i rozmów. Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Małgosia z bloga To co kocham. Przygotowała maki z mielonego mięsa z indyka o smaku cytrynowo-miętowym.








Bardzo serdecznie dziękuję organizatorom za zaproszenie, a Kasi Szatkowskiej(W krainie smaku) i Markowi Bielskiemu (geminigroip.pl) za fantastyczną atmosferę w czasie finału. Miło się było spotkać i wspólnie spędzić te kilka godzin.




Zdjęcia Marek Bielski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz