10/31/2016

Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów


Zapraszam na relację z warsztatów w Akademii Smaku Sokołów, w których Kulinarne przygody Gatity miały przyjemność uczestniczyć. Głównym bohaterem naszego spotkania linia produktów inspirowana naturą Naturrino.




Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów
W przepięknych okolicznościach przyrody, czyli w Dworku Ziemiańskim w Woli Suchożerbskiej 11 października, w ramach Akademii Smaków Sokołów  odbyło się warsztatowe spotkanie poświęcone produktom Sokołów Naturrino. 
Naturrino to linia produktów inspirowana naturą charakteryzująca się delikatnym smakiem mięsa podkreślonym naturalnymi przyprawami. Wędliny te wyróżniają się brakiem konserwantów, fosforanów, glutaminianu sodu. Szary kolor, który pojawia się na przekroju wędliny, to efekt pieczenia i naturalnych składników.







W trakcie spotkania Antoni Gibowicz, lekarz weterynarii i Pełnomocnik Zarządu ds. SZJ w firmie Sokołów S.A. przedstawił nam kolejne etapy produkcji linii Naturrino, począwszy od pozyskania mięsa od polskich producentów współpracujących z Sokołowem w ramach programu "Razem w przyszłość", aż po efekt końcowy, czyli gotową wędlinę.
Natomiast dietetyk współpracujący z Sokołowem, Agnieszka Piskała opowiedziała nam o zasadach prawidłowego zbilansowania codziennej diety. Pokazała nam również na jakiej zasadzie Dietetyczny dzienniczek bieżącego notowania pomaga z uniknąć błędów, które popełniamy w czasie diety. Uczestnicy warsztatów mieli także możliwość wzięcia udziału w profesjonalniej analizie składu ciała.






W trakcie warsztatów mogliśmy spróbować niektórych dań wchodzących w skład całodniowego zbilansowanego jadłospisu:
  • jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego
  • pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku
  • młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy
  • sałatki z  gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu
  • pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure z  ziemniaków z sosem tymiankowym






Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz z innymi blogerami kulinarnymi spędziłam bardzo sympatyczny dzień. Atmosfera była bardzo fajna, dania pyszne, a przy okazji dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy na temat produkcji wędlin.





Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz