10/25/2016

Makaron aglio & olio z krewetkami


Dziś obchodzimy Międzynarodowy Dzień Makaronu, koniecznie trzeba go godnie i smakowicie uczcić ! Dlatego dziś Kulinarne przygody Gatity zapraszają na królewskie danie czyli makaron aglio & olio z krewetkami. Krewetki i czosnek to bardzo smakowite połączenie, do tego makaron ugotowany al dente i eleganckie danie gotowe. A na dodatek jego przygotowanie jest bardzo proste.
Zapraszam !




Makaron aglio & olio z krewetkami
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:




Wykonanie:
Czosnek kroimy na cieniutkie plasterki, chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, delikatnie przesmażamy na nim czosnek i chili. Uważajmy, żeby nie przypalić czosnku, bo będzie wtedy gorzki. Na koniec dodajemy posiekaną natkę, solimy i pieprzymy.
Makaron gotujemy  z godnie z przepisem na opakowaniu.
Kilka krewetek odkładamy, resztę obieramy i kroimy na trzy części, wrzucamy na patelnię, mieszamy. Następnie dodajemy makaron, mieszamy z sosem. Makaron podajemy od razu, ozdobiony dużymi krewetkami.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz