4/14/2016

Jogurtowe śniadanie z płatkami pszennymi


Początek dnia, a co za tym idzie, nasz pierwszy posiłek, to ważny element naszej codzienności. Wszyscy wiemy, że śniadanie powinno być najważniejszą częścią naszego menu w ciągu dnia. To ono daje nam energię do działania. Dziś zachęcam Was do przygotowania zdrowego i energetycznego śniadania.



Jogurtowe śniadanie z płatkami pszennymi
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
  • 200 g naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki płatków pszennych
  • 1/2 szklanki pokrojonego mango
  • ziarenka granatu


Wykonanie:
Do słoiczka wsypujemy płatki, dodajemy jogurt. Mango blendujemy i wykładamy na jogurt. Na wierzchu układamy ziarenka granatu. Jeśli śniadanie będziemy przygotowywać wieczorem, słoik zakręcamy i wkładamy do lodówki. Rano wyjmujemy, wszystko mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut, żeby płatki się namoczyły. Natomiast jeśli będziemy je szykować na bieżąco, to od razu wszystkie składniki mieszamy. 


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz