3/12/2016

Sałatka z kuskusem i mozzarellą


Wiosna coraz bliżej, więc dziś zapraszam na lekką sałatkę przygotowaną na bazie kaszki pszenicznej kuskus.  Możemy ją zjeść jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do dania mięsnego. To już ostatni moment, że zjeść soczystego granata, za chwilkę kończy się na niego sezon.

Sałatka z kuskusem i mozzarellą
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego kuskusu
  • 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
  • ziarenka z 1/2 grantata
  • liście sałaty lodowej
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz 
  • oliwa z oliwek EV
  • parę listków bazylii


Wykonanie:
Listki sałaty kroimy w paski, wkładamy do miski, dodajemy kuskus, pokrojone na pół kulki mozzarelli, ziarenka granatu. Wszystko mieszamy, a następnie dodajemy sok z cytryny, oliwę i przyprawy, mieszamy dokładnie i posypujemy listkami bazylii.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz