2/10/2016

Twarożek z rzodkiewką


Dziś zapraszam na prosty i bardzo lubiany  twarożek  z rzodkiewką i szczypiorkiem. To będzie taki zwiastun wiosny na naszym talerzu.




 Twarożek z rzodkiewką
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 500 g białego gęstego sera mielonego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól

Wykonanie:
Rzodkiewki płuczemy, odcinamy ogonki i kroimy w kostkę. Do miski wkładamy biały ser, dodajemy jogurt, rzodkiewki, szczypiorek i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli twarożek wyda się Wam za gęsty można dodać do niego więcej jogurtu.


Print Friendly and PDF

6 komentarzy:

  1. w kazda sobote moj maz miesza bialy ser ze szczypiorkiem :) najlepszy oczywiscie wiosna z nowalijkami ale ser w sobote musi byc ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu, cudny rytuał ! I robotny maż ;-).

      Usuń
  2. zdjęcia wyglądają cudnie! :O


    Pozdrawiam i zapraszam do siebie!:)

    OdpowiedzUsuń