2/19/2016

Pasta z tuńczyka


Dziś na tapecie szybka pasta z tuńczyka. Doskonała tak naprawdę do każdego rodzaju chleba, czy to będzie razowa kromka, czy cieplutki tościk, czy po prostu chrupkie pieczywo. Możemy ja także wykorzystać do faszerowania jaj lub pomidorów. Idealna na codzienne śniadanie, ale także na domową imprezę.




Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • sól
  • pieprz
  • listki natki pietruszki
Wykonanie:
Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy.
Chleb lub grzanki smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki.


Print Friendly and PDF

4 komentarze:

  1. pasty do chlebka sa zawsze super pomysłem, ta jest kolejną odsłoną która na pewno zapamiętam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę i zachęcam do wypróbowania :-).

      Usuń