6/02/2015

Warsztaty kulinarne Piknik z Lubellą



W sobotę 23 maja miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach piknikowych organizowanych przez markę LubellaW trakcie warsztatów firma zaprezentowała nam swoje nowe produkty, na bazie których przygotowaliśmy różne piknikowe dania. Zapraszam na relację.


 Warsztaty kulinarne Piknik z Lubellą

Warsztaty zostały zorganizowane przez Agencję Synertime i odbyły się w Akademii Kulinarnej Whirlpool na warszawskie Pradze. Blogerki i blogerzy, którzy zjechali z całej Polski gotowali pod czujnym okiem szefa Piotra Ceranowicza, eksperta kulinarnego marki Lubella, który w każdej chwili służył nam radą i pomocą.





W trakcie warsztatów zostały nam przedstawione nowości marki Lubella: płatki żytnie, kasza pszenna w woreczkach oraz makarony pełne ziarno orkisz i żyto.
Na bazie tych produktów przygotowaliśmy wspólnie:
  • frittatę ze spaghetti i oscypkiem
  • piknikową sałatkę z kaszy pszennej 
  • sałatkę z wędzonym łososiem
  • zieloną sałatkę z makaronem pełne ziarno orkisz
  • owocowy deser z chrupiącymi płatkami żytnimi, truskawkami i rabarbarem
  • ciasto z rabarbarem





Uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na grupy i każda grupa przygotowywała inne danie. Mojej grupie przypadła w udziale zielona sałatka z makaronem pełne ziarno orkisz. Pierwszy raz jadłam makaron orkiszowy i muszę przyznać, że to był bardzo smakowity pierwszy raz. Do naszej sałatki, oprócz kaszy pszennej, dodałyśmy ugotowane na twardo jajka, rzodkiewki i zblanszowane zielone szparagi. Wszystko zostało doprawione pysznym domowym majonezem szczypiorkowym.




Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. Ale wspaniałe te warsztaty i pysznie wyglądające dania. Też bym chciała kiedyś w takich uczestniczyć :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, Lubella i Synertime zawsze świetnie to organizują :)

      Usuń