6/03/2014

Warsztaty QMP Dobra wołowina z Grzegorzem Łapanowskim


28 maja na zaproszenie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych programu QMP - Wołowina zawsze dobra. Warsztaty poprowadził ekspert programu Grzegorz Łapanowski, a  wspólnie z nami gotował między innymi zwycięzca pierwszej edycji Top Chefa Martin Gimenez Castro. Warsztaty odbyły się restauracji Boathouse w Warszawie.



Warsztaty QMP Dobra wołowina z Grzegorzem Łapanowskim 

Podczas warsztatów zostało nam przedstawione nowe oblicze wołowiny QMP przygotowane według wyśmienitych przepisów  z całego świata. Został nam również rozszyfrowany skrót QMP, co oznacza Quality Meat Program, czyli system certyfikacji mięsa wołowego  stworzony aby wspierać produkcję dobrego mięsa  wołowego. Wołowina ta jest pozyskiwana ze specjalnie wyselekcjonowanych ras bydła, hodowanych z myślą o mięsie kulinarnym.





A poniżej fotorelacja z naszego warsztatowego menu:

Grillowany rostbef z risotto z pęczakiem i serem roquefort
Fajitas chimichuri
Rostbef z masłem miso i pieczonym czosnkiem

Curry domowe z karkówki
Stir fry sezamowe
Polędwica wołowa z pure z topinambura i grillowanymi szparagami i koprem włoskim
Uczestnicy warsztatów


Print Friendly and PDF

4 komentarze: