4/07/2014

Pasta rybna w wersji light


 Dziś kolejna odchudzona propozycja, tym razem będzie to przepis na lekką pastę rybną przygotowaną na bazie chudego białego sera. Taka pasta to idealna propozycja na dietetyczne śniadanie lub szybką i zdrową przekąskę w ciągu dnia. Pastę przygotujemy w dosłownie 2 minuty.


Pasta rybna w wersji light

Składniki:
  • 1 wędzona makrela o wadze 250 g
  • 400 g białego chudego sera 
  • 3 łyżki odtłuszczonego naturalnego jogurtu
  • 1 mała cebula 
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • 2 -3 łyżki posiekanego szczypiorku


Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skórki i ości, wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem., dodajemy pozostałe składniki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do pasty i wszystko dokładnie mieszamy. 


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz