6/29/2013

Sałatka: feta, fasolka, pomidor


 Dzisiaj nasza ukochana sałatka na lato ! Od kiedy tylko pojawia się na straganach fasolka szparagowa bardzo często gości na naszym stole !


Sałatka: feta, fasolka, pomidor

Składniki:
500 g fasolki szparagowej
150 g fety
3 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka posiekanego koperku
sok z 1/2 cytryny
ok 1/3 szklanki oliwy  z oliwek EV
sól, pieprz

Wykonanie:
Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy na parze około 20-25 minut. 
W moździerzu ucieramy czosnek z  solą, następnie dodajemy koperek, pieprz, oliwę i sok z cytryny.
Jeszcze ciepłą fasolkę kroimy na 2-3 kawałki i zalewamy sosem.
Fetę i pomidory kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy fasolkę i mieszamy. 


Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. Prosto, ładnie i smacznie :) Nie mam żadnych wątpliwości! Świetna propozycja!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń