12/29/2016

Pasta z łososia

rybna-pasta-w-sloiku-na-bialym-obrusie

Dziś kolejna propozycja na sylwestrową lub karnawałową imprezę: pyszna i szybka w przygotowaniu pasta z łososia. Możemy nią posmarować tartinki lub gorące grzanki, ułożyć na kanapkach czy kruchych babeczkach. Będzie idealnie pasowała na szwedzki stół czy zimny bufet, to idealne finger food. 
Smacznego !

Pasta za łososia
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka kaparów
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • koperek do ozdoby


Wykonanie:
Rybę drobno siekamy, cebulę obieramy i drobno kroimy. W misce dokładnie mieszamy łososia, cebulę, sok z cytryny i przyprawy. Na koniec dodajemy drobno pokrojone kapary. Posypujemy koperkiem.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz