7/11/2016

Jogurtowe śniadanie z czarną porzeczką


W czasie lata staram się wykorzystywać sezonowe owoce do przygotowania mojego śniadania, czyli, według dietetyków, do najważniejszego posiłku w czasie dnia. Tym razem są to czarne porzeczki świeżo zerwane z krzaczka. Pamiętajcie to bomba witaminowa witaminy C ! Nasze danie możemy przygotować poprzedniego dnia wieczorem, a rano tylko je wymieszać. Na zdrowie i na dobry początek dnia !




Jogurtowe śniadanie z czarną porzeczką
Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut oczekiwanie
Składniki:
  • 1/2 szklanki czarnej porzeczki + 2 łyżki
  • 2 łyżki płatków jęczmiennych lub innych
  • 200 ml naturalnego jogurtu
  • opcjonalnie miód do posłodzenia



Wykonanie:
Pół szklanki porzeczek dokładnie blendujemy, Mus przelewamy do słoiczka lub do miski, przykrywamy go jogurtem, a następnie wsypujemy płatki, Wszystko dokładnie mieszamy i słodzimy miodem, jeśli jest taka potrzeba. Odstawiamy na 20 minut, żeby płatki się namoczyły.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz