3/29/2016

Koktajl z jarmużu i kiwi

zielony-koktajl-w-butelce

Pyszny, zdrowy, pełen witamin, i co najważniejsze po świętach... niskokaloryczny ! Zielony i wiosenny koktajl z jarmużu i kiwi serdecznie poleca się na śniadanko.



Koktajl z jarmużu i kiwi
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
  • 2 garści jarmużu
  • 1 dojrzałe kiwi
  • 1 banan
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka otrębów żytnich
Wykonanie:
Owoce obieramy. Banana kroimy  w plasterki, kiwi w kostkę, wrzucamy do blendera. Dodajemy jarmuż i jogurt naturalny. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy otręby, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut.


Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. Propozycja idealna na "po świętach", pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małgosiu, dokładnie. Z przyjemnością zjadłam dziś takie śniadanko :-).

      Usuń