4/08/2014

Jajka faszerowane pastą krabową

jajka-z-pasta-na-wielkanoc

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dzisiaj propozycja na prostą pastę do faszerowania jajek, na bazie paluszków krabowych. Wielkanocne jajka możemy tez urozmaicić innymi farszami, na przykład pastą z tuńczykiem lub
pastą łososiową,. Na blogu znajdziecie też przepis na jajka faszerowane pastą łososiową. Wielkanocne menu nie może być przecież nudne !



Jajka faszerowane pastą krabową

Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 125 g paluszków krabowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • szczypta pieprzu cayenne
  • szczypiorek

Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Do miski wkładamy rozdrobnione paluszki krabowe, majonez, jogurt i przyprawy. Wszystko blendujemy do uzyskania w  miarę gładkiej masy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką.


Print Friendly and PDF

8 komentarzy: