Najlepsze restauracje w Polsce nagrodzone na Wielkiej Gali Restaurant Week 2018
25 listopada w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych zostało kilkadziesiąt restauracji, które goście uznali za najlepsze w Polsce. Uczestnicy Gali z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.
Nagrody Plebiscyt Gości Restaurant Week Polska to jedyne takie i
być może najważniejsze nagrody restauracyjne w kraju. O zwycięstwie najlepszych
restauracji decydują bowiem nie sami eksperci, ale dziesiątki tysięcy
festiwalowych gości (w ostatniej edycji było ich rekordowe 85 tysięcy!). Goście
oceniają odwiedzane restauracje za przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę
i atmosferę. Konkursowy algorytm zlicza wszystkie głosy i waży je przez liczbę
gości. Jest to więc najbardziej obiektywna platforma oceny restauracji w naszym
kraju.
- To niezwykłe, jak wielu gości Festiwalu ocenia restauracje na
najwyższą ocenę - podkreśliła ze sceny Lara Gessler - Jako restauratorzy
jesteśmy przecież przyzwyczajeni głównie do ocen średnich i krytycznych.
Współprowadzący Gali Paweł Światczyński kładł mocny nacisk na samą mechanikę
przejrzystego wyboru zwycięskich restauracji. Jak mówił: - Zadowoleni
festiwalowi goście stają się często stałymi gośćmi zwycięskich restauracji.
Zwycięzcy ogólnopolskich nagród Restaurant Week otrzymali
wyjątkowe nagrody o charakterze przede wszystkim restauracyjnych doświadczeń i
najlepszych dostępnych szkoleń. W ogólnopolskim Plebiscycie zwyciężyli:
I miejsce: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles dzięki marce LOT Polish Airlines
II miejsce: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Roczny zapas Kropla Delice + pakiet medialny
dzięki marce Kropla Delice
III miejsce: Restauracja The Olive - Hotel Ilan w Lublinie
Nagroda: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley
+ fartuchy barmańskie dzięki marce Kinley Polska
Nagroda specjalna: Kręgliccy Restauracje i Catering
Nagroda: Kolacja w najlepszej restauracji świata - Osterii
Francescana dzięki marce Grundig i LOT Polish Airlines
Najlepsza przystawka: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie
restauracji w karty menu dzięki
marce Luva
Najlepsze danie główne: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Voucher o wartości 3 000zł do wykorzystania w Dajar Horeca dzięki marce Dajar HoReCa
Najlepszy deser: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu
restauracyjnego dzięki marce
Nespresso
Najlepsza obsługa: Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin)
Nagroda: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal dzięki
Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska wygrywa
Najlepsza atmosfera: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: „Kurs
winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach
1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowski (Gościnność).


Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza