Czekoladowo-korzenna Inka

napoj-w-światecznym-kubku-widok-z-gory

Kawa to mój ulubiony napój !  Codziennie rano zaczynam od niej swój dzień, czasami przychodzi mi na nią ochota również wieczorem, ale wtedy sięgam po zbożową Inkę. O tak później porze mogę ją pić bez grzechu. Dziś zapraszam Was na świąteczną odsłonę tego napoju kawowego, oto aromatyczna czekoladowo-korzenna Inka. Cudnie Was rozgrzeje w zimowy wieczór 😊.





Czekoladowo-korzenna Inka
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 2 czubate łyżeczki kawy Inka
  • 100 ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka syropu korzennego
  • 1 łyżeczka kakao
  • 200 ml gorącego spienionego mleka
  • opcjonalnie miód do posłodzenia
  • szczypta cynamonu


Wykonanie:
Do kubka wsypujemy kawę, dodajemy kakao, syrop i dokładnie mieszamy. Jeśli lubimy słodką kawę dodajemy miód. Następnie wlewamy spienione mleko, gotowy napój posypujemy cynamonem.

Komentarze