8/28/2014

Lekcja gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim

Tatar z górnej zrazowej z piklowanymi warzywami

Dziś na blogu krótka relacja  z Lekcji gotowania z wołowiną QMP, którą poprowadził Grzegorz Łapanowski, ambasador programu Dobra wołowina QMP, a  w której miałam ogromną przyjemność uczestniczyć.


Lekcja gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim


W ubiegły wtorek 26 sierpnia wzięłam udział w "Lekcji gotowania z wołowiną". Była to nagroda w konkursie zorganizowanym przed Dobrą wołowinę, i to nagroda nie byle jaka, bo na 5 uczestników lekcji przypadało 3 kucharzy pod przewodnictwem Grzegorza Łapanowskiego.
Program QMP Dobra wołowina ma na celu zachęcenie konsumentów to spożywania mięsa dobrej jakości, wyprodukowanego zgodzenie z zasadami Quality Meat Program, pierwszego krajowego systemu jakości mięsa wołowego.
Muszę przyznać, że popołudnie i wieczór były bardzo pracowite, przygotowaliśmy 6 wyśmienitych dań, oczywiście z wołowiną QMP w roli głównej. Przy okazji nauczyliśmy się kilku profesjonalnych trików, bardzo pomocnych przy codziennym gotowaniu. Osobiście bardzo mi przypadło do gustu przełamywanie polskich smaków orientalną nutą dodatków.
Na pewno niebawem na blogu pojawi się kilka dań inspirowanych wtorkowymi warsztatami, a tym czasem zapraszam na krótką relację fotograficzną.








 

Chili con carne z łaty wołowej z salsą i pieczonymi pomidorami

Klasyczny steak z antrykotu z masłem miso

Beef bourgunion  z karkówki z pure z fioletowych ziemniaków

Stir fry ze skrzydła wołowego z pęczakiem

Długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli

Print Friendly and PDF

4 komentarze:

  1. wspaniała relacja :) miło było Cie poznać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i wzajemnie :-)
      Mam nadzieje, do zobaczenia.

      Usuń
  2. Ależ apetycznie wszystko wygląda:)

    OdpowiedzUsuń