7/30/2014

Makaron rigatoni z pesto z Mangolda


Za oknem nadal upalne lato, więc dziś na obiad będzie danie, które nie wymaga zbyt dużo czasu spędzonego  w kuchni. Jego przygotowanie zajmie nam tyle czasu ile będzie się gotował makaron, czyli kilkanaście minut. Do makaronu wykorzystałam pesto z buraka liściowego Mangold, ale inne też będą doskonale pasować. Na blogu znajdziecie pesto bazyliowepesto z rukoli z bazyliąpesto z natki pietruszki i orzeszków i pesto szpinakowe.



Makaron rigatoni z pesto z  Mangolda

Składniki na 2 porcje
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

Wykonanie:
Orzeszki prażymy na suchej patelni na średnim ogniu przez około 10 minut, następnie siekamy, ale niezbyt drobno.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Gdy jest gotowy, odcedzamy go zostawiając kilka łyżek wody z gotowania. 
W misce mieszamy gorący makaron z pesto i 2-3 łyżkami wody z gotowania makaronu. Przekładamy na talerze, posypujemy orzeszkami i parmezanem , delikatnie skrapiamy oliwą.



Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz